Luxusný oddych nemusíte zažiť len na exotickej dovolenke. Čaká vás aj na Slovensku

Aké sú vaše predstavy o luxusnom relaxe? Majú podobu exotickej dovolenky niekde na pláži s bielym pieskom a azúrovým morom? A k tomu ubytovanie so službami, vďaka ktorým sa budete cítiť naozaj kráľovsky?

Bohatá história

A čo takto pobyt v termálnych kúpeľoch? Také niečo si s luxusom príliš nespájate? Tak to ste ešte určite neboli v luxusných kúpeľoch v Turčianskych Tepliciach. Kúpeľný pobyt v Turčianskych Tepliciach totiž rozhodne nie je obyčajný.

Turčianske Teplice sa pýšia tým, že ide o jedny z najstarších termálnych kúpeľov na Slovensku a dokonca v Európe. Prvá písomná zmienka o meste a jeho prameňoch pochádza už z roku 1281. Vtedajší kráľ Uhorska, Ladislav IV., poručil hájske panstvo a teplé pramene istému grófovi Petrovi.

Počas histórie navštívili turčianske kúpele viacerí významní panovníci. Spomenúť môžeme napríklad dvoch cisárov Svätej ríše rímskej, Žigmunda Luxemburského a Maximiliána II. Habsburského, či rakúsku cisárovnú, Alžbetu „Sissi“ Bavorskú.

Žiarivá prítomnosť

Navštívte kúpele v Turčianskych Tepliciach a budete sa ako spomínaní panovníci cítiť aj vy. Na výber máte z niekoľkých ubytovaní, medzi ktoré sa radí aj Hotel Royal Palace, patriaci medzi vyhľadávané luxusné  hotely.

Počas pobytu v turčianskych kúpeľoch si budete môcť na vlastnej koži vyskúšať blahodárne účinky tunajšej termálnej minerálnej vody. Samozrejmosťou je aj termoterapia, rôzne druhy masáží, fyzioterapia a návštevy saunového sveta.

Exkluzivitou je tu liečba zlatom, ktorú by ste mali rozhodne vyskúšajte, keďže ju len tak niekde nenájdete. Zlato má totiž mnohé blahodárne účinky na ľudský organizmus, ktoré si budete môcť v Turčianskych Tepliciach vyskúšať na vlastnej koži.

Zdroj obrázka:

  • Autor: New Africa / Stock.adobe.com